Látnivalók

Egy múltidéző séta során felfedezhető Sopron történelmi belvárosa: a felújított Fő tér, a Tűztorony, a Hűségkapu, a Fabricius Ház, a Storno Ház, a Központi Bányászati Múzeum, a Patika Múzeum, a Kecske templom és Káptalanterem, a Szentháromság szobor, a Scarbantia fóruma, a Borostyánkő út feltárt része vagy a régi várfal. A Hűség városának erdei turistaútvonalait bejárva megcsodálhatjuk a panorámát a Károly-magaslati kilátóból, felfedezhetjük a kelták emlékét őrző Várhelyet vagy tartalmas családi napot tölthetünk el a Lővér Kalandparkban.
A borbarátoknak egyedi gasztronómiai élményt kínálnak a Soproni Borút programjai és a Poncichter negyed pincészetei. A város bővelkedik a modern, családi szabadidő eltöltési lehetőségekben: a bobpálya, a NYME látogatóközpontja és botanikus kertje vagy a Harrer Csokoládémúzeum programjai a gyerekeknek is felejthetetlen élményeket nyújtanak.

Sopronpuszta

Az osztrák-magyar határon, Sopron közelében található a Páneurópai Piknik Emlékhely, mely az Európát kettéosztó vasfüggöny átvágásának állít emléket.

Bécs

Az osztrák főváros autópályán egy órán belül elérhető. Megtekinthetők a város nevezetességei, pl.: a Stephansdom, a Hofburg, a Parlament, a Schönbrunni Kastély, a Práter, az Operaház, vagy a Hundertwasser Ház, nézelődhetünk a híres Mariahilfer Strassen vagy betérhetünk valamelyik neves bécsi kávéházba.

Fertő parti kerékpárút

A Fertő parti kerékpárút mintegy 160 km hosszan köti össze a tó partján fekvő magyar és osztrák településeket. A kerékpártúrák során megcsodálhatók Burgenland festői szépségű települései, pl.: Apetlon, Ilmitz, Podersdorf, Weiden, Neusiedl am See, Ruszt, Szentmargitbánya (szabadtéri színpad - operafesztivál, mesepark), Mörbisch (See Fest Spiele - előadás a Fertő tavon).
A Fertő-Hanság Nemzeti Park a határ mindkét oldalán tanösvényekkel, látogató központokkal várja a természetet kedvelő turistákat.

A Fertő-táj Világörökség települései